Irene Budget bestaat vandaag 1 jaar!

Irene Budget coaching en ondersteuning bestaat vandaag 1 jaar! Wat heb ik veel geleerd dit jaar over het opzetten van een eigen bedrijf, en over de inhoud van mijn vak.

PR

Het is belangrijk dat je doelgroep weet dat je bestaat. De website online, en dan? Artikelen in het plaatselijk dagblad, in de dorpsglossy, in een doelgroepenkrant. Het levert me tot nu toe niet zo veel op. Het lijkt gewoon niet te werken. Nu een jaar en veel netwerkgesprekken later is mijn nieuwe website online. Meer en meer gericht op online marketing. Doelgericht. Voor mij, als budgetcoach, voelen de niet werkende acties een beetje als weggegooid geld. Maar het is een leerproces. Wat werkt wel, wat niet.

Mijn kaartjes zijn inmiddels ook vernieuwd, aangepast aan de verschillende diensten die ik lever. Beetje bij beetje groeit mijn onderneming in professionaliteit.

Netwerken
Iedere week op vrijdagochtend om 7.00 uur aan het ontbijt bij BNI, met iedere keer weer een pitch. Open ondernemers Koffie, Bitterballenborrel, Coaching netwerk, Beursvloer, verzin het allemaal maar. Bijeenkomsten die ik voorheen niet echt serieus zou nemen, maar nu bittere noodzaak zijn. Natuurlijk zijn er verschillen tussen de bijeenkomsten. Het een past me beter dan het andere. Maar over het algemeen is het ontzettend leerzaam, wordt het steeds makkelijker, en is het een leuk onderdeel van mijn werk. Het werkt om jezelf steeds weer de vraag te stellen: “Kunnen wij iets voor elkaar betekenen?”

Dat ik aan het veranderen ben, heb ik ervaren tijdens een informatie event waar ook medewerkers in loondienst aan mee deden. Ik zag veel gesloten groepjes, niet gericht op netwerken, maar op een gezellige dag. Precies zoals ik dat deed, als ik een “dagje uit” was met collega’s. Nu was dit de uitgelezen kans om contacten op te doen. Aan het werk! De collega ondernemers pik je er zo tussen uit.

Diensten
Dit jaar zijn ook mijn diensten gegroeid. Bij de start bood ik alleen budget coaching. Nu bied ik ook bewindvoering en mentorschap. Een compleet pakket waar ik van droomde toen ik in januari 2016 door een reorganisatie mijn baan kwijt raakte. Ik wil alle ervaring die ik heb opgedaan in de zorg, graag inzetten om mijn cliënten te ondersteunen in het opkomen voor hun belangen. Financiën zijn hierbij ook heel belangrijk. Waar geef je je geld aan uit? Wat vind mijn cliënt hier zelf van? Zo veel mogelijk autonomie, dat is waarnaar ik streef!

Met budget coaching doe ik al veel ervaring op. Bewindvoering en mentorschap bevinden zich in de startfase. Ik ben een doener, het kan mij niet snel genoeg gaan. Laat maar komen, die klanten.

Toekomst
Op naar de toekomst. Waar zal ik staan over een jaar? Welke contacten heb ik dan op gedaan? Hoe zien mijn werkzaamheden er uit? Hoe is het met mijn eigen budget? Hoeveel klanten heb ik dan? Wat voor een klanten heb ik dan? Vragen die een ondernemer zichzelf steeds weer moet stellen. Plannen maken, en mee bewegen. Ik heb er zin in!

 

Terug naar het overzicht